Känner du igen namnet Bill Gates? Denne man har länge varit känd som den rikaste personen i världen och det vill inte säga lite. Enligt den amerikanska affärstidningen Forbes har han en förmögenhet på 78, 5 miljarder amerikanska dollar, vilket är närapå 700 miljarder svenska kronor om man översätter valutan. Bill Gates har nått denna omåttliga rikedom genom att vara en av de första som förstod hur stort internet skulle komma att bli. Under 80-talet skapade han företaget Microsoft som ligger till grund för mycket av hur nätet har utvecklats.

Tjäna pengar på internet

Essen, Germany - February 28, 2011: Part of Microsoft site in Internet Explorer browser on LCD screen. Microsoft was founded in 1975 by Bill Gates and Paul Allen. The company is known for its Windows operating system and its Office software Office.

Det är många människor som har blivit berömda och rika genom internet och idag är en av de mest framgångsrika den svenske YouTube:aren Felix Kjellberg som är mer känd som PewDiePie. Att han överhuvudtaget kan ägna sina dagar på nätet har mycket med Bill Gates att göra, även om man kanske inte tror det. Bill Gates kom inte bara på Microsoft, han kom även på idéen med att öppna upp fler flikar i en webbläsare, så att man kan hålla på med flera saker samtidigt. Det är en av anledningarna till att PewDiePie både kan spela sina spel och spela in samtidigt – Bill Gates kom på hur en dator kan göra flera saker simultant och sedan har det utvecklas med stormsteg under åren. Bill Gates tjänade pengar på nätet och det kan du också göra genom att använda dig av Word app som gör att du kan skriva texter för andra.

Hitta på något

Uppfinningar som internet är helt otroliga om man tänker efter, tänk att någon faktiskt har kommit på idéen och sedan lyckats genomföra det. Bill Gates är en av de visionärerna som tidigt såg en potentiell med den virtuella världen. Han kallas idag för en datorpionjär och har tjänat så mycket pengar att han ser till att skänka mycket till välgörenhet. Han har till och med anställda som ser till att hjälpa honom att hitta organisationer som behöver och förtjänar hans stöd. Numera arbetar Bill Gates heltid med den välgörenhetsorganisation han driver tillsammans med sin fru, Melinda Gates. Den räknas som den största välgörenhetsorganisationen i världen och det är inte konstigt eftersom den har 44 miljarder amerikanska dollar att göra av med. De försöker bland annat inrikta sig mot dödliga sjukdomar såsom aids i tredje världen och sedan organisationen började tros de ha räddat cirka sju miljarder människor från en säker död.