Om man är en ny användare av Windows, eller av datorer i allmänhet, kan det vara en bra investering att gå en kurs för att lära sig de grundläggande funktionerna. Även de som tidigare använt Windows och är vana vid datorarbete kan behöva fortbilda sig när en ny version av operativsystemet kommer ut, eftersom mycket kan ha förändrats.

Ett sådant exempel är uppdateringen från Windows 7 till Windows 8, då hela gränssnittet förändrades drastiskt på ett sätt som många erfarna användare fann disorienterande. Studiefrämjandet är därför en av de utbildare som erbjuder en kurs som fokuserar just på förändringarna i Windows 8 jämfört med tidigare versioner av Windows. Kursen är en endagskurs och är anpassad efter dem som redan är vana vid att arbeta med datorer och har tidigare erfarenhet av Windows.Kurser i Windows 22

Det finns ju dock också de som aldrig tidigare använt en dator. Många nya användare av Windows är äldre människor och pensionärer som vill ta klivet in i den digitala världen. En IT-utbildare som har specialiserat sig på den målgruppen är SeniorNet. SeniorNet är en ideell förening som verkar för att främja äldres användning av IT, och fungerar så att äldre lär äldre. De som håller i kurserna är alltså själva seniorer. Föreningen blir på så vis både en möjlighet för seniorer att delta i samhället på ett nytt sätt genom IT och internet, och ett sätt för dem att knyta nya kontakter och skapa nya vänner. SeniorNet erbjuder en nybörjarkurs i Windows 7, som går igenom det mest grundläggande i datoranvändning: att använda mus och tangentbord, att söka på internet, att skriva i Word och att skicka och ta emot e-post. Samma kurs finns för Windows 8.1. Även de seniorer som redan tidigare har använt Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 kan få hjälp, då SeniorNet också har en fortsättningskurs i Windows 8 liknande Studiefrämjandets. Samtliga kurser är gratis eller har en symbolisk avgift.

 

Taggar